torstai 27. toukokuuta 2010

Valkosuklaa-passiojuustokakku


Tämä herkku on hieman muunneltu versio Maku-lehden 2/10 leivosohjeesta. Syötiin pääsiäisenä ihanassa seurassa ja kelpasi kaikille! :) Pohjaksi paistoin tavallisen kääretorttupohjan, mikä oli ihan kivaa vaihtelua.

Täyte:
4 liivatelehteä
1prk Flora Vispiä
1prk vaniljatuorejuustoa
200g valkosuklaata
2rkl sitruunamehua

Kiille:
3 liivatelehteä
2prk mangososetta (esim. Piltti)
2 passiohedelmää
1dl täysmehua (mukana passiohedelmää)
2rkl sitruunamehua

-paista kääretorttupohja, jäähdytä ja leikkaa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan sopiva pala
-liota täytteen liivatteita runsaassa kylmässä vedessä 10min
-vatkaa sillä aikaa Flora Vispi vaahdoksi
-sulata valkosuklaa vesihauteessa/mikrossa varoen
-sekoita haaleaksi jäähtynyt suklaa tuorejuustoon, kääntele joukkoon vatkattu Flora vispi
-kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen hyvin puristetut liivatteet, sekoita hiukan jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen
-kaada täyte vuokaan pohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja hyydytä viileässä n.4tuntia
-valmista kiille: upota liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen
-yhdistä mangosose, passiohedelmn sisukset ja täysmehu
-liota liivatteet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun, kaada seos ohuena nauhana soseen joukkoon, levitä kiille kakun päälle
-nosta vuoka jääkaappiin väh. 2 tunniksi, koristele haluamallasi tavalla

Vadelmakakku appelsiinin makuisella täytteellä

Tätä kakkua syötiin äitienpäivän ja mun 30-v synttäreiden kunniaksi. Testasin kakun kokoamista kääretorttukakun muodossa, eli kakku on koottu kääretorttupohjasta leikatuista suikaleista. Nopea ja helppo tapa tekaista pieni täytekakku! :)
Kääretorttupohja:
4munaa
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1dl perunajauhoja
1dl gluteenittomia jauhoja
1tl leivinjauhetta
-vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen
-paista 200 asteessa n.10min uunista riippuen, kunnes pohja saa kullanruskean värin
-kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle, jäähdytä

Täyte:
1prk appelsiinin makuista tuorejuustoa
1prk Flora vispiä
sokeria, vaniljasokeria
säilykepersikanpaloja pieninä kuutioina
kostutukseen vaniljamaitoa
-vatkaa Flora vispi, notkista tuorejuusto ja sekoita vispin joukkoon sokereiden kanssa, lisää lopuksi persikanpalat
-kostuta pohjalevy, levitä täyte torttulevylle
-leikkaa levystä tasakokoisia kaistaleita noin 5 kappaletta (voit myös leikata ensin kaistaleet ja lisätä täytteen varovasti yksi kääretorttukaistale kerrallaan)
-kieritä ensimmäinen kaistale rullalle ja nosta se tarjoiluvadille pystyyn
-kierittele loput kaistaleet tämän ympärille, koristele tuoreilla marjoilla ja Flora Vispillä

Kolmen vaniljan muffinit

Tämä ohje löytyi Bellavanillan blogista ja täytyi heti testata, tuli ihan kivan makuisia! Kuorrutusaineksia ei löytynyt kaapista, joten koristelin muffinit Marshmellow fluffilla ja minivaahtokarkeilla ja otin muffinssit maistiaisiksi mennessäni naapurille kylään! :)

Vaniljamuffinitaikina:
 125 g huoneenlämpöistä voita
130 g vaniljalla maustettua sokeria (laitoin sokeria ja muutaman teelusikallisen vaniljasokeria)
3 munaa
1 tl vaniljauutetta
puolikkaasta vaniljatangosta rapsutetut siemenet
200 g jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl maitoa
Vatkaa sokeri ja voi sileäksi tahnaksi. Lisää munat sekoittaen, yksi kerrallaan. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita maito, vaniljan siemenet ja vanilja-aromi keskenään. Lisäile vähitellen sekoittaen vuorotellen jauhosekoitusta ja vaniljamaitoa. Paista 170°C n. 25 minuuttia.

Vaniljakuorrute:
120 g voita
2/3 osaa Philadelphia-tuorejuustopaketista
1 tl vaniljauutetta
1/2 vaniljatangon siemenet
250 g tomusokeria
Tämä määrä kuorrutetta riittää juuri kymmeneen isoon muffiniin. Vatkaa kylmä voi tasaiseksi. Lisää tuorejuusto myöskin kylmänä ja vatkaa sekaisin. Lisää vaniljat ja tomusokeri ja vatkaa mieleiseksi tahnaksi. Kuorruta täysin jäähtyneet muffinit ja koristele.

Pikainen mansikkakakku


Appivanhemmat saapuivat kylään ja tämä herkku valmistui pikaisesti alle tunnissa. Ihanaa kun saa jo tuoreita mansikoita! :) Käytän kakkupohjiin gluteenitonta jauhoseosta, koska siitä tulee ihanan kuohkeat pohjat.

Kääretorttupohja:
4munaa
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1dl perunajauhoja
1dl gluteenittomia jauhoja
1tl leivinjauhetta

-vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen
-paista 200 asteessa n.10min uunista riippuen, kunnes pohja saa kullanruskean väri
-kumoa pohja leivinpaperin päälle, jäähdytä ja leikkaa kahteen osaan

Täyte:
1prk Flora Vispiä
1prk mascarponejuustoa
sokeria
vaniljasokeria
mansikanpaloja
Päälle: Flora Vispiä ja mansikoita
-vatkaa Flora vispi, notkista mascarpone ja sekoita joukkoon sokereiden kanssa, lisää lopuksi mansikanpalat ja levitä seos kostutetulle pohjalle
-nosta toinen osa kääretorttupohjasta päälle ja koristele tuoreilla mansikoilla ja Flora Vispillä

Vaahtokarkki-browniet


Näitä herkkuja syötiin vappuna ihanien ystävien kanssa. Alkuperäisen ohjeen on tuonut ystäväni sisko Englannista ja vaahtokarkit siinä vain lisäyksenä! Helppo ja ihana ohje, nam!

70g tummaa suklaata
100g voita
2 munaa
2,5dl sokeria
2dl jauhoja
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
vaahtokarkkeja

-sulata voi kattilassa, lisää suklaa ja sekoita kunnes se sulaa, anna jäähtyä hieman
-lisää sokeri, riko munien rakenne ja lisää joukkoon, sekoita
-lisää kuivat aineet ja kääntele lopuksi joukkoon vaahtokarkit
-vuoraa pieni uunivuoka (20cm*30cm) leivinpaperilla
-paista 175 asteessa 15-20min (riippuu siitä, kuinka tahmeiksi haluat browniet jättää)
-jäähdytä, leikkaa paloiksi ja koristele esim. kermavaahdolla, vaahtokarkeilla, marjoilla..