perjantai 20. marraskuuta 2009

Synttärikakku 3-vuotiaalle

Eilen juhlittiin pienemmän tyttöni 3-v synttäreitä mansikkakakulla herkutellen. Tämän kakun koristeineen kokosin erittäin pikaisesti, josta kertoo sekin, että unohdin tehdä kakkuun numeron 3 (se oli tarkoitus laittaa keskelle sydäntä).. mutta pieni tyttöni oli onnellinen ja se on tärkeintä! :-) Energiaa ei riittänyt tarkemmin Ti-ti-nallen väkertämiseen (jota tyttöni oli toivonut), joten sutaisin kiireessä tällaisen nallen kakun päälle. Tyttäreni oli silti onneksi ihastuksissaan kakustaan. Kakun välissä on mansikoita ja pursotukset Flora vispiä. Marsipaanikoristeisiin laitoin kristallipulveria, mutta kakusta ei synkkänä ja sateisena päivänä saanut ollenkaan hyvää kuvaa..

Mud cake muffinssit

Mud cake on suurta herkkuani ja siksi olikin pakko testata Ewelynin blogista löytämääni herkullista ohjetta. Ainoa moka oli, että pidin muffinsseja hieman liian kauan uunissa, joten noudata tarkasti ohjelämpötilaa! Näillä meillä herkuteltiin mieheni toiveesta isänpäivänä! Ohje kopsattu Ewelynin sivuilta.

2 kananmunaa
2dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50g voita
0.5dl öljyä
1dl vaaleaa siirappia
2dl vehnäjauhoa
1dl kaakaota
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100g tummaa suklaata

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, kaakao, suola sekä leivinjauhe. Sekoita sula voi, siirappi ja öljy keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää jauhoseos, sekä lopuksi sulatettu suklaa. Annostele muffinivuokiin, paista 175 asteessa uunin keskitasossa 12-15 minuutin ajan.

Jäähdytä. Tarjoile esim. kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera.

lauantai 7. marraskuuta 2009

Sitruunakreemimuffinssit

Ihanan sitruunaiset muffinssit sitruunarahka-vaniljakreemitäytteellä, suosittelen! :-) Ohjeen löysin Emerald city-blogista ja hitusen sitä muokkasin. Ohjeesta tulee n.12 kpl muffinsseja.

Taikina:

2 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g sulatettua voita
2 dl kevytkermaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuoriraaste

Täyte: sitruunarahkaa (reilu puoli purkkia) ja vaniljakreemiä (ohjeen mukaan yksi annos) 

Kuorrute: tomusokeria ja sitruunamehua

Sekoita keskenään munat, sokeri ja sitruunan kuoriraaste. Sekoita voi ja kerma omaksi seokseksi, sekä toiseen kulhoon jauhot ja leivinjauhe. Lisää voi-kerma vuorotellen jauhojen kanssa muna-sokeri-sitruuna-seokseen. Sekoita keskenään sitruunarahka ja vaniljakreemi. Kaada puolet taikinasta muffinssivuokiin, lisää päälle rahka-vaniljakreemiseosta ja annostele päälle loput muffinssitaikinat. Paista 200 asteessa 15-17 min, jäähdytä ja koristele sitruunamehu-tomusokeriseoksella